Rijtechnische problemen

Begeleiding P2

De laatste jaren staat het sportpaard steeds meer centraal als “happy athlete”. Deze term staat voor een paard wat “lekker in zijn vel zit” en het lichaam optimaal kan gebruiken in de sport.

Dit kan alleen wanneer het paard geen beperkingen heeft binnen het bewegingsapparaat en wanneer er op de juiste manier getraind wordt.

Wanneer een paard zich niet vrij kan bewegen doordat er ergens in dit bewegingsapparaat een pijnpunt zit, zal het paard onregelmatig gaan lopen, korter gaan lopen, scheef lopen of zich niet in willen buigen. Niet alleen het paard, maar ook de ruiter moet in goede conditie zijn voor goede prestaties.

foto8-300x209

Door een lichamelijke beperking van de ruiter, of een verkeerde manier van trainen kunnen er ook problemen ontstaan. Hierbij moet je denken aan een verkeerde houding, een blokkade in de wervelkolom of bijvoorbeeld gewrichtsklachten.

Het gevolg is scheef zitten of het tegenwerken van de bewegingen van het paard. Als fysiotherapeut kan ik u helpen bij het opsporen van problemen bij het paard, de ruiter of de trainingswijze.

Trainingsadviezen, eventueel aangevuld met een behandeling kunnen u weer op de goede weg helpen!